Μια ευκαρία για τ' ανθρώπινα δικαιώματα

,


"Μια ευκαιρία για τ' ανθρώπινα δικαιώματα"

Εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε από τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄  Τάξης του 8/θ Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Μύκης, με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και το προσφυγικό ζήτημα, με τίτλο: "Μια Ευκαιρία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα". Η εν λόγω δράση επιλέχθηκε από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης - με τη σύμφωνη γνώμη του Δ/ντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης - για να διαγωνιστεί για τη "Βράβευση Δράσεων και Προγραμμάτων γύρω από το Προσφυγικό Ζήτημα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας &  Θρησκευμάτων" σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 62470/ΓΔ4/ 13/04/2016 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. Συνεργάστηκαν με τους/τις μαθητές/τριες της Ε ΄ Τάξης, οι εκπαιδευτικοί :
1. Νικόλαος Καμέας
2. Νικόλαος Παπαδημητρίου
3. Μαρία Κουγιουμτζόγλου
4. Αχμέτ Χουσεΐν-Μπασιά




Εκπαιδευτική εκδρομή στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής

,


Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το καινοτόμο πρόγραμμα Παίζουμε & Μαθαίνουμε Μαζί για την Ευρώπη: το Μεγάλο μας Σπίτι !!!  Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην Κομοτηνή, στο χώρο της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Το πρόγραμμα της  εκδρομής περιελάμβανε ποικίλες  εκπαιδευτικές & ψυχαγωγικές δραστηριότητες. 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player
















Α. Αρχικά τα παιδιά συμμετείχαν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα  διαδραστική παρουσίαση για μαθητές/τριες δημοτικού σχετικά την Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Καθηγητή της Σ.Ε.Φ.Α.Α κ. Ευάγγελο Αλμπανίδη. Ακολούθησε ελαφρύ γεύμα όπου τα παιδιά βρήκαν την ευκαιρία να φάνε μαζί και να τα πουν από κοντά μετά από περίπου ένα μήνα (η προηγούμενη εκπαιδευτική/ ψυχαγωγική εξόρμηση στην Ξάνθη). 


Β. Έπειτα οι μαθητές και οι μαθήτριες του προγράμματος συμμετείχαν στις παιγνιώδεις/κινητικές δράσεις, που σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν με εξαιρετικό τρόπο, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Σ.Ε.Φ.Α.Α κ. Ουρανία Ματσούκα και η πραγματικά μοναδική ομάδα (της), αποτελούμενη από προπτυχιακούς/ές και μεταπτυχιακούς/ές φοιτήτριες και φοιτητές. Οι παραπάνω δράσεις ήταν σχεδιασμένες με σκοπό αφενός να προάγουν τη γνωριμία και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών/τριών και  αφετέρου να ενισχύσουν με βιωματικό τρόπο τη γνώση τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτή τη φάση λοιπόν του προγράμματος, υλοποιήθηκαν οι παρακάτω παιγνιώδεις/κινητικές δραστηριότητες:

1.  Ας γνωριστούμε καλύτερα!!!
2.  Σκυταλοδρομία με προορισμό….. την Ευρώπη!!
3.  Βρες τα χρώματα της χώρας…!!!
4.  Αστέρια ευρωπαϊκά στη γη…!!
5.  Κινούμενα στεφάνια!!!
6.   Χαρούμενο αλεξίπτωτο!!!

Γ. Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Αντώνιος Καμπάς, πραγματοποίησε ένα πρόγραμμα ψυχοκινητικής αγωγής που «έκλεψε την παράσταση». Δύο πολύχρωμα αλεξίπτωτα έγιναν αφορμή για κίνηση, παιχνίδι και πολύ, μα πάρα πολύ χαρά!!! Σε τούτη τη φάση του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν παιγνιώδεις δραστηριότητες με τα δύο πολύχρωμα αλεξίπτωτα και με μπάλες.  

Δ. Κλείνοντας, τα παιδιά επισκέφτηκαν, για μια πολύ σύντομη ξενάγηση το χώρο του κολυμβητηρίου της Σ.Ε.Φ.Α.Α., έπειτα βγήκαν αναμνηστικές φωτογραφίες,  τους διανεμήθηκε φρούτο-προς ανάκτηση των δυνάμεών τους-χαλάρωσαν και ξεκίνησαν για το ταξίδι της επιστροφής, με τις καθιερωμένες πλέον ευχές για……

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ…!!!

Τι μάθαμε; Μ. Δ. Σ. Μύκης

,


Τι μάθαμε; 7ο Δ. Σ. Ξάνθης

,


Τι μάθαμε; Δ. Σ. Διομήδειας

,


Μάθαμε αρκετά …

,


Μάθαμε αρκετά

Ξαναπαίξαμε σε ομάδες το παιχνίδι με τις «Σημαίες των χωρών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης» , τα αποτελέσματα ήταν … 

Ευρωπαίοι 100 %
Ευρωχώρα 100 %
Μυκιώτες 96,4 %
Τα 12 αστέρια 96,4 %


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player